Yamina Krossa

Yamina Krossa, founder van Benetiet.be en bedenkster van innercrowdfunding, was de eerste spreekster op TEDx Women Flanders 2016. En wat voor een! Haar pakkende speech over eigen kracht, zelfredzaamheid en ondernemingszin in zeer uitdagende tijden kreeg meteen een staande ovatie en scoorde meer dan 11.000 views op Facebook.

Benetiet.be is de VZW achter de veelbesproken campagne die ijvert voor een betere terugbetaling van borstreconstructies bij borstkankerpatiënten. Mét succes: op 5 juli 2016 werd een akkoord bereikt voor een betere terugbetaling van 2 borstreconstructies met eigen weefsel. Yamina blijft verder werken aan haar missie, want vaak is nog een bijkomende reconstructie nodig.

Yaminaʼs motto is dat van Pippi langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan.”

Benetiet.be werd bekend door het ʻhijackenʼ van de aandacht voor de plastische chirurgie die winkelketen ZEB aanbood. Die campagne – opgezet door LDV United – won in juni 2016 twee bronzen leeuwen op Cannes Lions.

DELEN

Warning: A non-numeric value encountered in /home/spottin3/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

Geef een reactie