Dinobusters: Elke Wambacq & Nancy De Vogelaere

Elke (links) studeerde Biochemie aan HoGent en behaalde een master in de Criminologische Wetenschappen. In 2016 beëindigde ze haar MBA aan de London School of Business & Finance.

Nancy (rechts) studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen, Europees Recht en Ontwikkelingssamenwerking aan de Universiteit Gent. Ze behaalde een master na master in publiek management (Antwerp Management School).

Het verhaal van de Dinobusters is er één van vallen en opstaan. Na een carrière in de overheid, besluiten Elke Wambacq en Nancy De Vogelaere samen een eigen bedrijf op te richten. Ze dromen van innovatieve organisaties waar mensen met goesting komen werken. En daar horen organisaties bij die erin slagen om een meerwaarde te betekenen voor hun klanten, hun medewerkers en de hele samenleving. Organisaties met een positieve blik op de wereld, een cultuur van vertrouwen en sterk leiderschap.

“Vanuit hun eigen ervaring bij verschillende overheidsdiensten brengen de auteurs in dit boek een nieuwe kijk op de overheid. Behalve praktische tips, anekdotes en verhalen, geven ze waardevolle instrumenten en inzichten over hoe die nieuwe overheid met trotse ambtenaren de burger/klant als centraal ankerpunt kan nemen.”

De overheid van vandaag staat voor heel wat uitdagingen. De economische crisis stelt deze alleen maar scherper. Het huidige kluwen van versnipperde overheden zaait verwarring bij de burgers en doet de vraag rijzen naar de meerwaarde ervan. Bovendien blinkt de overheid niet uit in innovatieve en baanbrekende initiatieven, omdat het eigenbelang nog steeds boven de klant wordt gezet. Vastgeroeste ideeën belemmeren de vernieuwing waar de samenleving zo innig naar verlangt.

In Tot uw dienst krijgt de overheid van de toekomst vorm: een netwerkorganisatie die over de verschillende bestuurslagen heen antwoorden aan klanten biedt. Door in dialoog te gaan, door niet alleen te denken maar vooral te doen, door te praten met in plaats van over de burger, ontstaat een overheid waar openheid, authenticiteit en transparantie centraal staan.

DELEN

1 REACTIE

Geef een reactie