Daan Roovers

Als filosoof ontwikkel ik nieuwe manieren om mensen aan het denken te zetten. Investeren in individuele en collectieve denkkracht is mijn voornaamste drijfveer, en het is op dit moment urgenter dan ooit.

Ik laat me inspireren door de ideeën uit de filosofie om de wereld van nu, onze plaats daarin en ons persoonlijk leven beter te begrijpen. Ik doe dat als docent (Universiteit van Amsterdam), als programmamaker (Rode Hoed, omroep Human), als trainer (Denkacademie) en als schrijver. In april 2017 verschijnt: Mensen maken; nieuw licht op opvoeden.

Investeren in individuele en collectieve denkkracht is mijn voornaamste drijfveer, en het is op dit moment urgenter dan ooit.”

Tot voor kort was ik hoofdredacteur van Filosofie Magazine. Vanuit die positie heb ik vele nieuwe projecten (mede) ontwikkeld, waaronder de Maand en de Nacht van de Filosofie, Stand-up Philosophy, de Denker des Vaderlands, en de G8 van de Filosofie. Deze journalistieke doorvertaling van de grootste denkers en hun belangrijkste ideeën vormt de basis van de publieksfilosofie, die vrijwel nergens zo succesvol is als in Nederland.

DELEN

Warning: A non-numeric value encountered in /home/spottin3/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

Geef een reactie