Moedig, Mondig, Fair, Fier & Feminien? Michele Eeckhout, aka Baldbarbarella, die sensibiliseert rond alopecia, een haaraandoening waardoor je plots kaal wordt, is het allemaal! Een échte Marvellous Maske*-teer for sure. 

Heel mooie ode ook aan Michele van Marijke Cornelis van de Diversiteitsacademie Diversiteit & Inclusie:
 

“Nieuws van Michele, die DURFT anders te zijn. Ik schreef eerder al over deze bijzondere dame, die ik een tijd geleden mocht ontmoeten. Ze is de hele zomer druk geweest: trok van festival naar evenement overal in Vlaanderen om mensen te sensibiliseren rond alopecia.

Haar strijd ligt me bijzonder nauw aan het hart, omdat ik vroeger een heel bijzondere schoonzus had, die na een brute scheiding puur van de stress al haar haren verloor … Zeer ingrijpend ! Op zo’n moment word je je er nog beter bewust van hoezeer de ‘norm’ in de samenleving een kracht is die mensen uitsluit. En alleen door ‘tegenkracht’ te bieden, creëren we een inclusieve samenleving.

Dat is de missie van Michele en ik steun haar 100 %. In het artikel legt ze uit waarom ze doet wat ze doet.”

HLN, 30 augustus 2017

Foto’s Michele Eeckhout voor dialoog

https://www.hln.be/hln/nl/33/Health/article/detail/3246011/2017/08/30/Michele-54-draagt-na-12-jaar-geen-pruik-meer-Ik-voel-me-bevrijd.dhtml

DELEN

Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/spottingyou.be/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

Geef een reactie